Appelsiini-toscakakku

Ainekset

 Pohja:
3 kanamunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 kpl appelsiinin mehu
80 g sulatettua voita

Kuorrutus:
120 g mantelilastuja
120 g voita
120 g sokeria
1,5 dl kermaa
2 rkl sitruslikööriä

Ohje

 Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa niistä 10-14 hedelmälihalohkoa astiaan odottamaan
Purista appelsiinin lopuista mehut talteen
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos, lisää voi ja mehu
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan
Paista 1520 minuuttia 180 asteisessa uunissa
Mittaa kattilaan manteli, voi, sokeri ja kerma
Anna kiehua ja sekoita kuorrutusmassaa, kunnes se on saanut kauniin värin ja saostunut kasaan
Nosta appelsiinin hedelmälihat kakkupohjan pinnalle ja kuorruta se mantelimassalla 225 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea
Nosta uunista ja sivele halutessasi sitruslikööri pintaan
Tarjoa kuumana jäätelön kera tai normaalisti kahvitusten yhteydessä

 


Kommentit