Anni Helenan juhlakakku

Ainekset

 Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl Anni Helena -vehnäjauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta

Kostutukseen:
½ dl konjakkia tai omenamehua

Täyte:
100 g valkoista suklaata
½ dl tomusokeria
100 g Bel Ami -maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Koristeluun:
25-50 g valkoista suklaata

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja lisää siivilän läpi munavahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään, mieluiten irtopohjaiseen vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta niitä hieman konjakilla.

Raasta valkosuklaata hienoksi raasteeksi tai sulata se mikroaaltouunissa (7-8 minuuttia sulatusteholla, anna jäähtyä haaleaksi).

Vaahdota kerma, lisää juusto nokareina sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Täytä kakku, pane kevyt paino päälle ja laita viileään. Tee valkoisesta suklaasta lastuja esim. juustohöylällä ja koristele kakun pinta.

 


Kommentit