Amerikkalainen omenakakku

Ainekset

 (20 annosta)

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia
1 tl kanelia
Pinnalle:

1 3/4 dl kinuskikastiketta (Valio)
1 ps (120 g) pecanpähkinöitä
Omenatäyte:

4-6 (n.1 kg) vihreää omenaa (Granny Smith)
50 g margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Tuorejuustotäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi:

1-2 dl vispikermaa
1/4 dl kinuskikastiketta

Ohje

 Aloita valmistamalla omenatäyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Sulata margariini isossa kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää omenat hyvin sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna seoksen jäähtyä. Hienonna keksit pohjaa varten. Lisää sulatettu margariini ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Säästä muutama pecanpähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan päälle. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sitruunamehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada omenatäyte pohjan päälle ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte. Paista 175 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa. Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle. Raidoita kakku kinuskikastikkeella ja kuvioi vetämällä veitsellä raitojen vastaisesti molempiin suuntiin. Pyyhi veitsi välillä. Koristele kokonaisilla pecanpähkinöillä. Kakku on parhaimmillaan koristelupäivänä.

 


Kommentit