Äitienpäivän suklaatoscapalat

Ainekset

 Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
1 dl Valio kuohukermaa
150 g Valio voita sulatettuna

Kuorrutus:
1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl Valio kuohukermaa

Ohje

 Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen ja varovasti sekoittaen kuiva-aineseosta, marmeladia, kermaa ja voisulaa. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa 15 min. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja pane kattilaan muiden ainesten kanssa. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa. Ota paistunut pohja uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Levitä kuorrutus pohjalle ja jatka paistamista noin 5 min. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

VINKKI: Mausta kermavaahto halutessasi esim. kaakaoliköörillä.

 


Kommentit