Villisikakeitto

Ainekset

 (Kuudelle)
1,5 l vettä
450 g villisian lapaa
1 dl ohrasuurimoita
120 g porkkanoita kuutioina
60 g sipulia hienonnettuna
60 g palsternakkaa kuutioina
60 g selleriä kuutioina
10 g persiljaa hienonnettuna
suolaa
laakerinlehti
kokonaisia maustepippureita

Ohje

 Kuori juurekset ja kuutioi ne, hienonna sipuli.
Kuutioi liha ja laita kiehumaan.
Kuori vaahto ja lisää mausteet.
Keitä 30 min.
Lisää ohrasuurimot ja keitä 20 min.
Käyttäessäsi pakastekasviksia lisää joukkoon mutta käyttäessäsi tuoreita kasviksia lisää 15 minuuttia ohrasuurimoiden lisäyksen jälkeen.
Lisää tarvittaessa nestettä, sillä suurimot kypsyessään imevät nestettä.
Mausta tarvittaessa suolalla.
Hienonna persilja ja lisää joukkoon.

 


Kommentit