Pohjakulman lohikeitto

Ainekset

 Ruodoista ja päästä keitetty perusliemi noin 2 l
1 1/2 l porkkanaviipaleita
1 l lanttukuutioita
3 l perunakuutioita
n 1 l purjoa ja silputtua sipulia
(5 valkosipulin lohkoa murskeena)
2 l smetanaa ja
1-2 l kevytkermaa
2-2 1/2 kg lohta, meritaimenta ja kirjolohta paloina
runsaasti tuoretta tillisilppua
200 g voita
1/2 pulloa kuivaa valkoviiniä
rouhittua mustapippuria, myllystä
suolaa valmiiseen keittoon

Ohje

 Pane lohen ruodot ja pää kattilaan. Lisää vettä niin, että ruodot juuri ja juuri peittyvät. Jos käytettävissäsi on savulohen ruotoja, käytä nekin liemeen, saat voimakkaamman perusliemen. Lisää mausteeksi laakerinlehteä ja maustepippureita, älä lisää suolaa jottei myöhemmin lisättävä kerma juoksetu. Keitä noin 30 minuuttia ja siivilöi sitten liemi toiseen kattilaan. Lisää kiehuvaan liemeen porkkanaviipaleet ja lanttukuutiot. Keitä 20-25 minuuttia. Lisää purjo- ja sipuliviipaleet, valkosipulit murskeena sekä perunakuutiot ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää keittoon lohipalat ja hauduta keitto kypsäksi. Kalamäärä on runsas ja takaa sen, että keitto on nimensä mukaisesti kalakeitto. Lisää hauduttamisen aikana tillisilppu ja voi. Lisää kypsään keittoon valkoviini ja tarkista keiton maku.

 


Kommentit