Linnilän madekeitto

Ainekset

 1 keskikokoinen made
4-5 perunaa
6-7 dl vettä
1 sipuli
suolaa
maustepippureita
2 dl kermaa
1/2 tl jauhettua fenkolia
2 rkl Aurajuustomuruja
tilli- tai persiljasilppua

Ohje

 Perkaa made. Ota talteen maksa, mutta poista tarkoin sappirakko. Kalttaa made ja paloittele koosta riippuen kolmeen tai neljään osaan. Kuori ja lohko perunat ja sipuli, keitä kypsiksi suolalla ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Laita kalapalat ja maksa perunalohkojen päälle kypsymään. Keitä höyryssä 5 minuuttia. Nosta sitten kalapalat ja maksa reikäkauhalla lautaselle. Irrottele kalasta lihat. Lisää keitokseen kerma, fenkoli ja kalanlihat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää juustomurut ja silputtu tilli. Puhdista ja hienonna kypsä maksa. Valmista lisäkkeeksi Kain isän ohjeen mukaan Mateen maksaa (mateenmaksaa Lassen tapaan).

 


Kommentit