Itämainen kalakeitto

Ainekset

 300 g kalaa ( lohta, seitä, ahvenia tai haukea)
200 g katkarapuja
200 g perunoita
100 g lanttua
100 g porkkanoita
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 tl currya
1 dl vermuttia tai valkoviiniä
1 tlk kookosmaitoa
3-4 dl vettä
suolaa ja pippuria
öljyä

Ohje

 Kuutioi sipuli ja kuullota sitä ja valkosipulia kattilassa pari minuuttia. Lisää curry ja kuullota vielä minuutti. Kaada kattilaan vermutti/valkoviini, 3 dl vettä ja kookosmaito sekä kuutioitu porkkana ja lanttu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 5 minuuttia. Lisää kattilaan kuutioitu peruna ja anna kiehua kannen alla kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon kalapalat ja keitä kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää loput vedestä jos on tarve. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi valutetut katkaravut. Keitosta riittää noin neljälle.

 


Kommentit