Gazpacho

Ainekset

 Gazpacho jääkulhossa
(6 annosta)

Jääkulho:
vettä boolimaljan koon mukaan
pieniä punaisia chilipaprikoita
sitruunaviipaleita
Gazpacho
1 punainen paprika
1 pieni (300 g) kesäkurpitsa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 – 2 valkosipulinkynttä
2 rkl Rico-sitruunan mehua
1 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
5 – 10 tippaa tabaskoa
1/2 dl tuoretta korianteria tai persiljaa
5 dl vettä

Pinnalle:

maissia (pakaste)
nachoja eli maissilastuja
tuoretta korianteria

Ohje

 Gazpacho on espanjalainen tomaattinen vihanneskeitto, joka yleensä tarjotaan jääkylmänä. Keiton paksuus voi vaihdella ohuesta liemestä paksuun muhennokseen ja siihen voidaan lisätä kovaksikeitettyä kananmunaa tai kuutioitua kalaa tai kinkkua. Tämä keitto tarjotaan jääkulhosta hellepäivän lounaaksi.

Kaada vettä lasikulhoon (ø n. 27 cm). Aseta kulhon sisäpuolelle pienempi kulho (ø n. 22 cm). Jotta pienempi malja pysyy jäätymisen ajan paikallaan, vedä teippiä ison ja pienen kulhon yli. Lisää vettä niin paljon, että kulhojen välinen tila täyttyy kokonaan vedellä. Asettele renkaaseen veden joukkoon pieniä punaisia chilipaprikoita ja sitruunaviipaleita. Jäädytä maljaa yön yli. Ota kulho pakastimesta vähän ennen tarjoilua. Laske lämmintä vettä pienemmän kulhon sisään ja nosta se pois. Täytä kulho gazpacholla.

Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprika, kesäkurpitsa ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä kasviksia. Kaada paseerattu tomaatti kulhoon. Lisää joukkoon puristetut valkosipulinkynnet, sitruunan mehu, suola, rouhittua mustapippuria, tabaskoa ja korianteri. Kaada kulhoon kuullotetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita. Jäähdytä. Tarjoa jääkulhosta. Koristele keitto maissinjyvillä, nachoilla ja korianterilla.

 


Kommentit