Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

 Neljälle)
2 Kookasta kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
2 Viipaletta kuivahtanutta leipää
100 g raejuustoa
50-100 g raastettua emmentaljuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl basilikaa tai oreganoa
3 valkuaista

Ohje

 Keitä kurpitsat suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan.
Halkaise kurpitsat ja kaavi lusikalla talteen osa sisuksesta.
Sekoita tehosekoittimella kesäkurpitsan sisuksesta, murustetusta leivästä, juustoista sekä mausteista kuorrute. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto kuorrutteeseen. Levitä kuorrute kesäkurpitsojen leikkuupinnoille.
Kypsennä 200 asteen lämmössä 20-30 minuutin ajan.

 


Kommentit