Subuij (intialainen kasvispata)

Ainekset

 50 g Öljyä
1 tl Sarviapilan siemeniä
1 tl Currya
0,5 tl Hing -maustetta
0,5 tl Mustapippuria
2-3 Porkkanoita
Parsakaalia
1,5 dl Tuorejuuston heraa
1 tl Suolaa
tilkka Kermaa
Juustoon:
1 l Maitoa
0,5 l Piimää

Ohje

 Lämmitä öljy tai voiöljy 50g keskilämmöllä. Lisää sarviapilan siemenet 1tl anna kevyesti ruskistua varo kuitenkin polttamasta. Lisää curry 1 tl, hing 0,5 tl ja mustapippuri 0,5 tl . Sekoita kevyesti puulastalla muutama sekunti. Lisää 2-3 suurehkoa porkkanaa pikkusormen vahvuisina suikaleina (noin 5 cm). Sekoita mausteiden kanssa ja anna hautua kannen alla puolikypsiksi. Lisää parsakaalin kukinnot ja paloitellut varret ja kääntele kevyesti silloin tällöin.

Saman aikaisesti tai mielummin ennen edellä kerrrottua voit valmistaa tuorejuuston:
1l kokomaitoa kevyesti kiehahtamaan (muista kuopia pohjaa puulastalla säännöllisesti ettei pala pohjaan). Kun seos kiehuu, lisää 0,5 l piimää ja sekoita. Sammuta levy ja anna juoksettua muutama minuutti. Kaada siivilän ja/tai harson läpi ja kerää hera talteen. Purista juusto tiiviiksi ja pistä harsossa painon alle.

Ennen kuin vihannekset ovat kypsyneet lisää joukkoon 1,5 dl heraa jossa suolaa 0,5-1 tl. Kannattaa lisätä valmistuksen alkuvaiheessa hieman vettä etteivät kasvikset kuivahda. Lopuksi tuorejuusto lohkoina joukkoon ja tilkka kermaa pehmentämään makua. Nautitaan keitetyn riisin kera. Hyvää ruokahalua!

 


Kommentit