Munakoisokääröt ja tomaattikastiketta

Ainekset

 1 iso munakoiso
suolaa

Täyte:
1/2 nippua persiljaa
4-5 tuoretta basilikan lehteä
2-3 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl korppujauhoja
4 rkl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
75 g kermajuustoa

Kääröjen ruskistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike:
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja tai 1 kg kypsiä tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 chilipippuripalko
1 1/2 dl italialaista punaviiniä
suolaa
pippuria
ripaus cayennepippuria

Ohje

 Huuhdo munakoiso ja leikkaa pituussuunnassa 1/2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet molemmin puolin ja asettele voipaperin päälle 30 minuutiksi hikoilemaan”. Irtoavan nesteen mukana katoaa vihanneksen karvas maku. Valmista tomaattikastike. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää mukaan chilipalko

 


Kommentit