Yrttimarinoitua ankanrintaa salaattivadilla

Ainekset

 1 ankan rintafilee (n. 400 g)
2 valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
1 rkl tuoretta salviaa
1/2 rkl tuoretta timjamia tai oreganoa
1 dl Tokaiji Szamorodnia
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa

Paprikasalaatti:
1 iso keltainen tai oranssi paprika
1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Friteeratut punasipulit:
1 iso punasipuli

Friteerauskastike:
1 dl maitoa
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
friteeraukseen öljyä

Lisäksi:
kerä tammenlehväsalaattia
sitruuna-sokeriliemessä
kiehautettuja omena- tai päärynäsuikaleita
mustia oliiveja
paahdettuja pinjansiemeniä
balsamietikkaa, oliiviöljyä
retiisejä tai minitomaatteja

Ohje

 Aloita valmistelu edellisenä päivänä. Silppua sipulit ja yrtit hienoksi ja sekoita ne viinin joukkoon. Lisää mustapippuri, mutta älä suolaa. Pane filee maustumaan liemeen ja kääntele sitä silloin tällöin. Irrota paprikasta kanta, siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikeainekset pienessä kasarissa ja lisää paprikasuikaleet. Kiehauta ja nosta syrjään. Pane jäähtynyt paprikasalaatti jääkaappiin. Kuori seuraavana päivänä punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita frityyritaikina. Pyyhin ankanrinta kuivaksi ja siivilöi marinadiliemi. Leikkaa lihan rasvapuolelle ristikko ja aseta liha kuivaan pannuun rasvapuoli alaspäin. Anna paahtua, kunnes liha on kullanruskea ja käännä. Ripottele päälle suolaa ja anna toisen puolen ruskistua. Käännä ja suolaa. Nosta liha foliolle ja kaada päälle marinadiliemi. Hauduta 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kasta sillä välin sipulirenkaat frityyritaikinaan ja ruskista kuumassa öljyssä kullankeltaiseksi ja rapeiksi. Asettele neljälle lautaselle revittyä salaattia, paprikasalaattia, omenasuikaleita, oliiveja ja pinjansiemeniä. Ripottele päälle muutama pisara hyvää balsamietikkaa ja oliiviöljyä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja jaa viipaleet lautasille. Nosta päälle friteeratut sipulirenkaat ja koristele tuoreilla yrteillä ja retiiseillä tai tomaateille. Tarjoa heti.

 


Kommentit