Täytetty broilerinkoipi

Ainekset

 (kahdelle)

2 broilerinkoipea

2 rkl aurinkokuivattua tomaattia

6-8 pistaasia

suolaa

valkopippuria

6-8 härkäpapua

voita

mustapippuria

marinadi:

2 rkl sweet chili- kastiketta

2 rkl hunajaa

2 rkl ketjap manise- kastiketta

suolaa

valkopippuria

paprikakastike:

1 paprika

1 tuore chilipalko

1/2 sipuli

2 dl kanalientä

1 dl valkoviiniä

2 rkl hunaja- omenaviinietikkaa

valkopippuria

sokeria

(maizenaa)

Rucolacouscous

1,5 dl couscousia

1,5 dl kanalientä

1/2 sipuli

valkopippuria

suolaa

rucolaa

2 rkl parmesanraastetta

Ohje

 Poista broilerin koivista reisiluun yläosa, jotta saat lihan auki. Täytä avattu koipi silputulla aurinkotomaatilla ja hienonnetulla pistaasilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Käännä koipi kiinni ja kiinnitä muutamalla puisella cocktail-tikulla.

Paista broilerinkopia pannulla molemmin puolin pieni hetki.

Sekoita marinadi ja sivele sitä broilerin koipien pintaan. Nosta koivet uuninkestävälle vuualle jossa on pohjalla joko öljyä tai leivinpaperia (jottei sokerinen glaseeraus pala kiinni). Paista 180 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Kuori paprika. Paahda paprikaa hetki uunissa ylätasolla, ylälämmöllä kun paprikan pinta alkaa tummua nosta pois uunista, peitä hetkeksi esim. foliolla ja kun paprika on jäähtynyt, kuori se. Käsittele samoin chilipalko.

Pilko paprika ja chili sekä sipuli ja freesaa niitä hetki voissa. Possauta kattilaan etikka jalisää sitten kanaliemi, valkoviini ja mausteet. Keitä kunnes paprikat ovat kypsiä ja soseuta kastike sitten sauvasekoittimella. Mikäli kastike jää liian löysäksi voit suurustaa sen maizenalla.

Rucolacouscous: Freesaa sipulia hetki kattilassa. Lisää kanaliemi ja couscousrakeet. Sekoita ja anna couscousin hauta kannen alla kypsäksi, eli n. 7 min. Mausta couscous lopuksi hienoksi silputulla tuoreella rucolalla ja parmesanraasteella.

Annoksen voit viimeistellä muutamalla härkäpavulla. Ota pavut palosta pois ja ryöppää niitä pieni hetki kuumassa vedessä. Kuori pavuista uloin kerros pois ja freesaa papuja sen jälkeen hetki mustapippurilla maustetussa voissa.E4 tai leivinpaperia (jottei sokerinen glaseeraus pala kiinni). Paista 180 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Kuori paprika. Paahda paprikaa hetki uunissa ylätasolla, ylälämmöllä kun paprikan pinta alkaa tummua nosta pois uunista, peitä hetkeksi esim. foliolla ja kun paprika on jäähtynyt, kuori se. Käsittele samoin chilipalko.

Pilko paprika ja chili sekä sipuli ja freesaa niitä hetki voissa. Possauta kattilaan etikka jalisää sitten kanaliemi, valkoviini ja mausteet. Keitä kunnes paprikat ovat kypsiä ja soseuta kastike sitten sauvasekoittimella. Mikäli kastike jää liian löysäksi voit suurustaa sen maizenalla.

Rucolacouscous: Freesaa sipulia hetki kattilassa. Lisää kanaliemi ja couscousrakeet. Sekoita ja anna couscousin hauta kannen alla kypsäksi, eli n. 7 min. Mausta couscous lopuksi hienoksi silputulla tuoreella rucolalla ja parmesanraasteella.

Annoksen voit viimeistellä muutamalla härkäpavulla. Ota pavut palosta pois ja ryöppää niitä pieni hetki kuumassa vedessä. Kuori pavuista uloin kerros pois ja freesaa papuja sen jälkeen hetki mustapippurilla maustetussa voissa.

 


Kommentit