Pormestarin kalkkuna

Ainekset

 n. 5 kg:n kalkkuna
1 sitruuna
1 vaalea vuokaleipä
300 g tuoreita herkkusieniä
50 g voita tai margariinia
2 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kuivaa sherryä
uunipannuun 3-4 dl vahvaa lihalientä

Ohje

 Huuhdo ja kuivaa kalkkuna sisältä ja päältä. Hiero pintaan sitruunaa ja purista loppu mehu kalkkunan vatsaonteloon. Sirota vatsaonteloon myös suolaa ja mustapippuria. Viipaloi ja kuutioi vuokaleipä. Viipaloi herkkusienet. Paista leipäkuutiot pannussa, kuumennetussa rasvassa kullanruskeiksi. Ruskista sienet kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keskenään leipäkuutiot ja sienet tilavassa kulhossa. Valele seokseen sherry, anna imeytyä. Täytä kalkkuna seoksella, sulje täyttöaukko ja kiinnitä tukevalla cocktail-tikulla. Sido kalkkuna puuvillalangalla niin, että koivet ja siiventyngät pysyvät paketissa”. Nosta uunipannuun. Voitele pinta voilla

 


Kommentit