Paistetut riekot

Ainekset

 2-3 riekkoa, paistettuja
voita ja oliiviöljyä
yrttisuolaa
valkopippuria
rakuunaa
2-3 dl vettä
(pekoniviipaleita)

Ohje

 Anna jäisten riekkojen sulaa hitaasti jääkaapissa (n. 1 vrk). Huuhdo ja kuivaa linnut sisältä ja päältä. Kuumenna tilavassa paistinpannussa oliiviöljyä ja voita. Ruskista riekot koko ajan käännellen kauttaaltaan ruskeiksi. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rakuunalla. Asettele riekot uunivuokaan lanttukuutioiden vierelle ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää uunivadille vettä kypsentämisen puolessa välissä, kuivumisen ehkäisemiseksi. Jos haluat varmistaa riekkojen mehevyyden, asettele rintalihojen päälle pekoniviipaleet uunikypsennyksen ajaksi. Voit kypsentää linnut myös paistopussissa. Kermalla suurustettavan kastikeliemen saat, jos haudutat riekot kypsiksi padassa tai pussissa.

 


Kommentit