Paistettu riekko

Ainekset

 2 riekkoa
suolaa, mustapippuria
2 rkl voita
2 porkkanaa
1/2 sipuli
1/2 selleri
3 dl vettä
2 dl paistolientä
1 dl kerinaa
1 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Ohje

 Puhdista riekot ja hiero niiden pintaan suolaa ja pippuria. Aseta ne pataan ja laita rinnan päälle nokare voita. Paloittele joukkoon selleri, porkkanat ja sipuli. Lisää neste ja hauduta 150 asteen uuninlämmössä noin 1,5 tuntia. Irroita linnuista rintafileet. Siivilöi liemi ja mausta se kermalla ja pihlajanmarjahyytelöllä. Viipaloi rintafileet ja nosta ne lautaselle. Koristele kastikkeella, juureksilla ja pihlajanmarjoilla. Tarjoa lisäksi puikulaperunaa.

 


Kommentit