Kanapiiraat

Ainekset

 (6 annosta)

1 paketti filotaikinalevyjä

Täyte:
350 g broilerin luuttomia rintafileitä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi, murskeena
hyppysellinen sahramia
4 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippurijauhetta
2 rkl vettä
voiteluun oliiviöljyä

Ohje

 Leikkaa broilerinliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä ja kuullota siinä sipulit. Nosta sipulit lautaselle odottamaan. Lisää pannuun toinen ruokalusikallinen öljyä ja ruskista siinä kevyesti brolerisuikaleet. Mausta sahramilla ja korianterilla. Lisää sipulit, suolaa, valkopippuria ja vesi. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia. Kumoa keitos työlaudalle jäähtymään ja hienonna vielä veitsellä sosemaiseksi. Leikkaa filotaikinasta noin 6,5 cm x 12 cm nauhoja. Voitele levyt molemmin puolin oliiviöljyllä. Pane lusikallinen täytettä levyjen päihin ja taivuta loput levystä täytteen päälle niin, että muodostuu kolmio. Paista kolmiot pellillä, uunissa 200 asteessa vaaleanruskeiksi tai kypsennä paistokasarissa runsassa öljyssä (3 dl).

 


Kommentit