Kanamakaroonilaatikko ála Ola

Ainekset

 3 pakettia valkosipulimarinoituja kanafile suikaleita

½ litraa ruokacremeä tai kermaa

2 prk. pippuriseos tuorejuustoa (isot purkit, olisko Creme Bonjour tms.)

1 prk. saman valmistajan konjakki-pippuri tuorejuustoa

2-2½ lasillista vettä á 2dl

2 pakettia Barilla penne rigate makaroneja (siis esim. Barilla)

Currya maun mukaan (meillä se on 1½-2 rkl)

Litra olutta

Ei suolaa ym. lisukkeita, marinaadissa ja juustoissa on riittävästi.

Ohje

 Tämä resepti on tehty 35 x 24 x 8 kokoiselle vuoalle. joten voit joutua soveltamaan määriä omaan vuokaan sopivaksi.

Paista kanat marinaadeineen sopivissa erissä ja joka erän jälkeen huuhtele pannu, ja kaada huudeliemi kanojen joukkoon kattilaan (tähän se 2-2½ lasia vettä).

Lisää kattilaan juustot, kerma ja curry, ja kuumenna niin että juustot sulaa liemeen.

Voitele reilu uunivuoka, ja täytä se kerroksittain, ensin ennalta keitettyjä makaroneja, kastiketta makaroneja jne. Päälle ohuesti mozzarellaa, uuniin 225 ºC ja paista kunnes pinta hiukan ruskistuu.

Ja eikun lautaselle ja suihin, ja jos ei ole hyvää niin olet tehnyt jotain pieleen, ja voi lopettaa kokkaamisen iäksi.

Ai että entäs olut? Sen tietysti juot jälkiruuaksi !

Makaroniksi em. penne rigate siksi, että se on ensiluokan makaroni, ja koska se pysyy mehukkaana mikrolämmityksessäkin, eikä ole niin jauhoinen kuin perinteinen mutkamakarooni”. Jos niinkus mietit miksi…uot jälkiruuaksi !

Makaroniksi em. penne rigate siksi

 


Kommentit