Helppo ja maukas sorsapaisti

Ainekset

 2 heinäsorsaa

grillaus tai marinointi kastiketta

2-3 sipulia

n. 1dl punaviiniä

2 tl paprika jauhetta

1 tl suolaa (maun mukaan)

vettä

Ohje

 Ohje soveltuu n. 2 heinäsorsan lihamäärälle soveltuu hyvin myös taville, haapanalle ym eri sorsia voidaan laittaa myös sekaisin esim. heinäsorsa ja 2 tavia.

Nylje sorsat , sorsat voi jättää kokonaisiksi tai palastella aseta lihat kulhoon sivele marinointikastiketta vähän lihoinin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi n. 4h – 1 vrk Huom marinaadia tarvitsee laitta huomattavasti vähemmän kuin broileriin, koska sorsissa on makua jo itsessään toisin kuin broilerissa.

Aseta lihat uunipellille ja ruskista n. 170 C voit käyttää myös uunin grilli vastusta jos sellainen on uunissa, käännä lihat välillä, varo ettei lihat pala.

Pilko sipulit kattilaan .

Kaada punaviini sipulien päälle .

Käännä sähkölevy 1-2 asentoon.

Lisää paprikajauhe ja suola, voi myös lisätä 2 rkl oliiviöljyä .

Laita lihat kattilaan lisää vettä ja sulje kattila kannella.

Anna kypsentyä n 2 h tai kunnes lihat ovat kypsiä .

Jos lientä on liian paljon, pidä kantta avoinna ja höyrystä ylimääräinen vesi pois. Tarjoillaan kuorineen keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja punaviinin kanssa.

 


Kommentit