Chilinen broileripatee

Ainekset

 500g broileri- tai kalkkunafileetä
2 keskikokoista sipulia
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
1 dl juustoraastetta (mustaleima)
1/2 tl chilipippuria
1 tl sitruunapippuria
1 tl yrttisuolaa
2 munaa

koristeeksi:
marinoituja chilipalkoja ja tuoreita herkkusieniä

Ohje

 Paloittele ja jauha broilerinliha monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Kuullota silputut sipulit pannussa kuumennetussa voissa ja lisää hiukan jäähtyneinä lihan joukkoon, jauha seos tasaiseksi. Lisää massaan koneen käydessä kerma, korppujauhot, juustoraaste, mausteet ja munat. Tarkista maku. Leikkaa vuokaan pohjan suuruinen leivinpaperi. Asettele paperin päälle koristeet; halkaistut, siemenistään puhdistetut chilit ja herkkusieniviipaleet. Lusikoi massa vuokaan varoen, etteivät koristeet siirry paikoiltaan. Peitä ruoka foliolla ja kypsennä uunissa, vesihauteessa 200 astetta, vuoan muodosta riippuen 1-1 1/2 tuntia. Jäähdytä patee vuoassaan ja kumoa tarjolle. Perinteisesti pateet kypsennetään pitkänomaisissa leipävuoissa, mutta mikään ei estä käyttämästä vaikkapa sydänvuokaa, kuten kuvassa.

 


Kommentit