Chicken Tikka

Ainekset

 1/2 kg broilerin rintafileitä
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1/2 tl tandooriväriä (tai punaista elintarvikeväriä)
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl maustamatonta tai ruoanvalmistusjogurttia
2 valkosipulin kynttä puristettuina tai pieneksi hakattuina
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl Garam masala -mausteseosta
1/4 tl muskottipähkinää raastettuna
1/2 tl jauhettua kurkumaa
4 rkl miedonmakuista kasvisöljyä
1/2 tl chilijauhetta

Ohje

 Paloittele broilerin fileet (n. 3 x 3 cm paloiksi) ja laita ne kannelliseen marinointiastiaan. Ripottele päälle puolet suolasta (1/2 tl) ja sitruunan mehu. Sekoita kevyesti. Laita astiaan kansi päälle ja anna lihojen marinoitua jääkaapissa puolisen tuntia. Sekoita ensin tomaattipyree ja tandooriväri keskenään. Sekoita sitten tomaatti-väriseos ja kaikki loput ainekset joko sauva- tai tehosekoittimella. Kaada seos lihojen päälle ja anna marinoita jääkaapissa 6-8 tuntia tai mieluummin yön yli. Lämmitä uuni noin 230 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja nostele broilerin palat yksitellen kulhosta ja asettele ne väljästi pellille. Paista lihoja uunin keskiosassa 6-8 minuuttia. Käännä palat ympäri ja lisää marinadia lihojen päälle. Paista vielä toiset 6-8 minuuttia. Tarjoile heti aromikkaan riisin (esim. basmati) kera.

 


Kommentit