Broileritäytteiset letut

Ainekset

 n. 15 lettua

Muurikkaletut:
1 l vettä
3 munaa
2 dl Valio rasvatonta maitojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g Valio voita sulatettuna

Paistamiseen:
Valio voita

Broileri-kasvistäyte:
1-2 rkl Valio voita
2 pussia (à 200 g) herne-maissi-paprikaa
2 pak (à n. 300 g) hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita

Currykastike:
2 prk (à 200 g) Valio ruokajogurttia
n. 2-4 rkl currykastiketta

Lisäksi:
1 lehtisalaattikerä tai -ruukku

Ohje

 Muurikkaletut: Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon maitojauhe-jauhoseos sekä suola. Lisää loppu vesi ja voisula. Anna turvota noin 30 min. Paista taikinasta esim. muurinpohjapannulla suuria ohukaisia. Tarjoa suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.
Täyte ja kastike: Ruskista broilerifileesuikaleet voissa pannulla, lisää herne-maissi-paprika ja anna hautua kypsäksi. Mausta halutessasi esim. makealla soija- tai chilikastikkeella. Mausta ruokajogurtti currykastikkeella. Täytä vastapaistetut letut broleritäyteellä sekä revityllä salaatilla ja lusikoi päälle kastiketta.

VINKKI 1. Täyte sopii myös ruokaisaan salaattiin kerrosteltuna viipaloitujen uusien perunoiden ja currykastikkeen kanssa. Ripota päälle runsaasti ruohosipulisilppua.

VINKKI 2.Tarjoa lettujen kanssa jäätelö-marjatäytettä. Kuutioi jäätelö kulhoon ja laita marjat toiseen astiaan. Tarjoa vastapaistettujen muurikkalettujen kanssa.

VINKKI 3. Muistathan ottaa mökille tai venereissuille mukaan maitojauhetta! Siinä maito on säilyvässä muodossa ja kätevästi käytettävissä lettuihin, keittoihin, kastikkeisiin ja vaikka viilinvalmistukseen. Litraan maitojauheesta valmistettua maitoa tarvitset 2 dl Valio maitojauhetta ja 1 litraa vettä. Maitojauheen voit lisätä taikinanesteeseen suoraan tai jauhoihin sekoitettuna.

 


Kommentit