Simpukkarisotto kahdelle

Ainekset

 1 sipuli
2 valkosipulin kynnttä
150 – 200 g risottoriisiä
1 dl vermuttia
4 dl kalalientä
2 rkl timjamia
3 rkl voita
3 rkl parmesan juustoa
3rkl sitruunamehua
1 purkki simpukoita
öljyä paistamiseen

Ohje

 Kuutioi sipuli ja kuullota sitä kattilassa pari minuuttia. Lisää pilkottu valkosipuli ja jatka kuullottamista. Lisää riisi ja kuullota sitä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada vermutti ja simpukoiden liemi kattilaan ja hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kalalientä kauhalllinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riisiin. Jatka tätä kunnes riisi on pehmeää (n. 20 min.). Lisää timjami, voi, parmesan juusto ja sitruunamehu ja sekoita kunnolla. Sekoita simpukat joukkoon juuri ennen tarjoilua.

 


Kommentit