Savukalapiirakka

Ainekset

 Pohjataikina:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä

Täyte:
170 g savukalaa (mikä tahansa kala käy)
50 g purjosipulia tai kevätsipulia varsineen, ohueksi silputtuna
3 dl kermaviiliä
2 kpl kananmuna
2 dl juustoraastetta
tilliä tai ruohosipulia
20 g voita

Ohje

 Nypi rasva, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi, lisää kermaviili ja sekoita taikinaksi.
Vie jääkaappiin noin puoleksi tunniksi
Kauli taikina tasaiseksi ja nosta pyöreään piirakkavuokaan.
Kuullota purjosipuli tai kevätsipuli varsineen paistinpannulla voissa.
Laita kuullotetut sipulit ja savukala taikinapohjalle.
Sekoita kermaviili, kananmunat ja juustoraaste ja kaada kala-sipulitäytteen päälle
Paista 225 asteessa 30 – 40 minuuttia

 


Kommentit