Portugalilaiset lipeäkalapallerot

Ainekset

 500 g perunoita
500 g lipeäkalaa
1 sipuli
nippu tilliä
1 1/2 dl korppujauhoja
4 munaa
suolaa, pippuria

keittämiseen:
3/4 litraa öljyä

Ohje

 Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Keitä kala kypsäksi. Valuta, poista ruodot ja nahka. Hienonna kalan liha. Silppua sipuli ja hienonna tilli. Sekoita kulhossa tai monitoimikoneessa perunasose, kala, sipuli- ja tillisilppu, korppujauhot, munat ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muodostele massasta kahdella kostealla lusikalla soikeita palleroita ja kypsennä ne pienissä erissä padassa kuumennetussa öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pallerot imevälle paperille valumaan.

 


Kommentit