Mätihyytelö

Ainekset

 100 g Kirjolohenmätiä
1 kpl Sipulia
2 kpl Munaa keitettynä
60 g Smetanaa
Mustapippuria
ripaus Suolaa
0,25 dl Valkoviiniä
2 kpl Liivatelehtiä
Mätiä
Keltuaista
Tilliä
Sitruunaa viipaleina

Ohje

 Laita liivatteet väljään, kylmään veteen pehmenemään. Keitä kaksi kananmunaa, joista toisen keltuainen tulee koristeluun. Silppua sipuli pieneksi. Yhdistä mäti, smetana, sipulisilppu sekä hienoksi hakattu kananmuna ja mausteet.
Kuumenna valkoviini ja sulata siihen liivatteet, joista vesi on hyvin puristettu pois. Kaada seos mätiseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pieniin vuokiin hyytymään. Jos vuoraat vuoat kelmulla, hyytelöt irtoavat helposti. Anna hyytyä noin kaksi tuntia.
Kumoa hyytelöt lautasille ja koristele.

 


Kommentit