Mäti-kampasimpukkatimbaalit

Ainekset

 400 g Kampasimpukan lihaa pakastettuna
ripaus Suolaa
Valkopippuria myllystä
3 dl Kuohukermaa
1 kpl Munaa
50 g Siianmätiä
6 palaa Sokeria
1 kpl Lime-hedelmän mehua
1 dl Siideriä
50 g Voita

Ohje

 Jauha kampasimpukoiden liha hienoksi monitoimikoneessa. Mausta.
Lisää joukkoon kerma ja munat, sekoita koko ajan. Pane massa pursotinpussiin.
Pursota kuuden voidellun timbaalivuoan tai kahvikupin reunoille.
Pane keskelle mätiä ja pursota vuoka umpeen. Peitä vuoat leivinpaperin palalla ja alumiinifoliolla.
Kypsennä vesihauteessa 150 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia vuokien koosta riippuen.
Ota vuoat heti vesihauteesta jäähtymään.
Valmista kastike. Paahda sokeripalat kattilassa kauniin ruskeiksi ja lisää limetin mehu ja siideri.
Keitä kolme minuuttia ja lisää voikuutiot koko ajan sekoittaen. Sauvasekoitin on hyvä apuväline.
Kokoa annoksiksi. Tarjoa alku-, tai pääruokana.

 


Kommentit