Marinoidut savusilakat

Ainekset

 1 kg savusilakoita
2 rkl sitruunamehua
1 dl öljyä
ripaus mustapippuria
(suolaa)
runsaasti hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa

Ohje

 Marinoidut silakat ei ole varsinaista perinneruokaa, mutta tässä muodossa savukala on helpompaa syödä kuin perkaamattomana. Poista silakoista nahka ja irrota fileet mahdollisimman ehjinä paloina. Nypi pois ruodot mahdollisimman tarkkaan. Sekoita sitruunamehu ja öljy ja mausta kevyesti mustapippurilla. Jos silakat ovat tarpeeksi suolaisia, kastiketta ei tarvitse maustaa suolalla. Asettele kerros silakkafileitä tarjoiluvadille, pirskottele päälle hiukan kastiketta ja ripottele reilusti silputtuja maustevihanneksia. Lado loput kalat ja mausteet samanlaisiksi kerroksiksi. Peitä silakat kelmulla tai foliolla ja pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

 


Kommentit