Keitetyt ravut

Ainekset

 40 keskikokoista rapua
5 l vettä
1½ dl karkeaa suolaa
3-4 sokeripalaa
tuoretta kruunutilliä ja tillin varsia
(½ pullollista olutta)

Ohje

 Tarkista, että varaamasi ravut elävät: Ota kiinni panssarista, katso silmiin ja totea, että pyrstö liikahtaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri ja olut. Olut on makuasia, sen voi jättää poiskin. Oluen käyttäjät väittävät sen pehmentävän makuja. Keitä ravut kahdessa erässä. Kaada kerralla ensimmäiset 20 kiehuvaan veteen. Paina reikäkauhalla kaikki äyriäiset pinnan alle. Lisää tillit rapujen päälle. Laske keittoaika siitä hetkestä, jolloin liemi uudelleen kiehuu. Keitä keskikokoisia rapuja hiljalleen 10-12 minuuttia. Nosta kattila levyltä. Poista tillit ja nosta keitetyt ravut reikäkauhalla toiseen astiaan. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi. Kaada pataan uusi erä ja uudet tillit. Toimi kuten ensimmäisellä kerralla. Kun molemmat rapuerät on keitetty, siivilöi liemi rapujhen päälle ja peitä tuoreella tillillä. Jäähdytä ravut nopeasti; pidä kattilaa järvessä, meressä tai pesualtaassa juoksevassa vedessä. Nosta ravut liemestä juuri ennen tarjoilua.

 


Kommentit