Kalaressu

Ainekset

 600-750 g kirjolohta tai siikaa
8-10 dl vettä
1-2 sipulia
10 maustepippuria
1 tl merisuolaa
(2-4 perunaa)
4-8 viipaletta tummaa leipää
tillisilppua

Ohje

 Perkaa kalat ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi. Paloittele annospaloiksi.

Keitä kalan nahoista, ruodoista, evistä, pyrstöstä ja päästä (josta olet poistanut kidukset) veden kanssa liemi. Siivilöi liemi 1/2 tunnin hiljaisen keittämisen jälkeen ja lisää siihen kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja suola. Keitä sipulit puolikypsiksi.

Kuori ja paloittele perunat joukkoon, jos käytät niitä, ja lisää myös kalapalat. Kypsennä.

Paloittele kova tai pehmeä leipä kulhon pohjalle ja kaada päälle kalakeitto, joka muuttuu leivän kanssa ”ressuksi”. Ripottele pintaan tilliä ja tarjoa, kun leivät ovat pehmeitä.

 


Kommentit