Kalahyytelö

Ainekset

 400 g kypsää kalaa (ahventa, lohta, lahnaa)
400 g kuorittuja katkarapuja
5 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
2 nippua tuoretta tilliä
7 liivatelehteä
Lisäksi piparjuurella maustettua kermavaahtoa

Ohje

 Paloittele kala ja poista ruodot. Valuta katkaravut. Silppua tilli. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka kalalientä kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliemi valkoviinillä maustettuun kalaliemeen. Tarkista maku. Anna jäähtyä haaleaksi. Kerrosta rengaskakkuvuokaan kalapaloja, katkarapuja ja tillisilppua. Päällimmäiseksi katkarapuja. Valuta vuokaan kalaliemi. Anna hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia.

 


Kommentit