Kalacouscous

Ainekset

 750 g valkolihaista kalaa (siika, lahna)
suolaa
valkopippuria
tilkka öljyä
3 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
250 g esikypsytettyjä kahviherneitä (liotettuja ja keitettyjä)
250 g porkkanaa, viipaleina
125 g rusinoita, mieluiten keltaisia
1 vihreä paprika
suolaa, pippuria
3-4 dl vettä
höyrytettyä couscousta
300 g:sta couscous-suurimoita

koristeeksi:
vihreää paprikaa ja suolaan säilötyn sitruunan kuoria

Ohje

 Mausta perattu kala sisältä ja päältä suolalla ja valkopippurilla. Voitele öljyllä ja paista pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi. Mittaa tilavaan kattilaan öljy, vesi (3dl) ja kahviherneet. Keitä 10 minuuttia.Leikkaa paprika neljäksi lohkoksi ja poista siemenet. Lisää kahviherneiden joukkoon porkkanaviipaleet, rusinat ja paprikat.Mausta suolalla ja pippurilla. Jos vesi haihtuu, lisää tarpeen mukaan. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nosta paprikat lautaselle odottamaan. Lisää pataan höyrytetty couscous. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Kaada pataruoka vadille keoksi, koristele sitruunalla ja paprikoilla. Nosta lämmin, kypsä kala vadin reunalle.

 


Kommentit