Juustolla kuorrutettu kirjolohi

Ainekset

 1 kg kirjolohta fileenä
1 – 2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 purjo
40 g margariinia
nippu tilliä
3 tomaattia

Päälle:
2 munaa
0,5 dl kermaa
1 dl juustoraastetta, esim. Ingmannin salaattijuustoa

Ohje

 Pane fileet voideltuun uunivuokaan, mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Levitä päälle hienonnettu tilli, tomaattiviipaleet ja renkaiksi leikattu purjo sekä muutama nokare margariinia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma ja juustoraaste. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää juustoraasteseokseen. Levitä kalafileiden päälle ja gratinoi 250 asteessa noin 5 – 10 minuuttia.

 


Kommentit