Inkiväärisilli

Ainekset

 (10 annosta)
4 (350 g) kevytsuolattua sillifileetä
1 porkkana
1 pieni punasipuli
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Mausteliemi:

2 dl vettä
1 1/4 dl etikkaa
2 1/2 dl sokeria
8-10 maustepippuria
8-10 valkopippuria
6 neilikkaa
2 laakerinlehteä

Ohje

 Aloita valmistamalla mausteliemi. Sekoita vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä. Paloittele sillifileet. Kuori ja leikkaa porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sillipalat, porkkana- ja punasipuliviipaleet ja raastettu inkivääri. Pane ne isoon lasipurkkiin tai kulhoon ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa 1 – 2 vuorokautta. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

 


Kommentit