Hummeri-juustokastikkeella kuorrutettua artisokkaa

Ainekset

 4 annosta

4 artisokanpohjaa, mahdollisimman isoja (tuore, pakaste tai säilyke)

1 rkl sitruunamehua

200 g hummerinlihaa (tai isoja katkarapuja)

Hummeri-juustokastike

2 rl Valio voita

3 rkl hienonnettua salottisipulia

1 tl tomaattisosetta

ripaus cayennepippuria

1/2 dl valkoviiniä

1 dl vahvaa kalalientä

3 dl Valio kuohukermaa

1 dl Valio fontalia raastettuna

2 tl hienonnettua rakuunaa

valkopippuria myllystä

Lisäke:

2 tomaattia

1 avokado

1/2 dl hasselpähkinäöljyä

3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

1 tl sitruunamehua

Voitaikinaympyrät

1 voitaikinalevy

muna

Ohje

 Valmista lisäke. Pidä tomaatteja hetki kiehuvassa vedessä. Kuori tomaatit, halkaise ne, purista siemenet pois ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista siemen, irrota hedelmäliha ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua. Valuta öljy pois ennen tarjoilua. Valmista voitaikinaympyrät. Kauli voitaikinalevy hieman ohuemmaksi ja ota siitä 7­8 cm:n muotilla ympyröitä. Voitele ne munalla ja paista 250 asteessa noin 8 minuuttia. Keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Keitä artisokanpohjat sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä. Valuta talouspaperin päällä. Valmista kastike. Kuullota voissa sipuli ja tomaattisose. Lisää cayennepippuri, valkoviini, kalaliemi ja kuohukerma. Lisää kastikkeeseen juusto, rakuuna, hummerinliha (tai katkaravut). Mausta kastike pippurilla. Pane artisokanpohjat uunivuokaan ja lusikoi päälle kastike. Kuorruta 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen, noin 10 min. Aseta lautasille kuorrutetut artisokanpohjat, ympärille lisäkettä ja koristeeksi voitaikinaympyrä. uttia. Keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Keitä artisokanpohjat sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä. Valuta talouspaperin päällä. Valmista kastike. Kuullota voissa sipuli ja tomaattisose. Lisää cayennepippuri, valkoviini, kalaliemi ja kuohukerma. Lisää kastikkeeseen juusto, rakuuna, hummerinliha (tai katkaravut). Mausta kastike pippurilla. Pane artisokanpohjat uunivuokaan ja lusikoi päälle kastike. Kuorruta 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen, noin 10 min. Aseta lautasille kuorrutetut artisokanpohjat, ympärille lisäkettä ja koristeeksi voitaikinaympyrä.

 


Kommentit