Höyrytetyt kuharullat

Ainekset

 3 pienehköä kuhaa
5 dl vettä
1 sipuli
ripaus merisuolaa

Kuharullat:
50 g voita
1 dl silputtuja yrttejä (tilliä, ruohosipulia)
yrttisuolaa
hammastikkuja
2 dl kalalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä

Kastike:
4 dl kalan keitinlientä
2 dl kermaa
valkopippuria
75 g siian mätiä

Koristeeksi:
75 g siian mätiä ja tuoretta tilliä
Vadille keitettyä vihreää parsaa

Ohje

 Suomusta ja perkaa kuhat. Fileoi nahattomiksi, poista kylkiruodot. Kalakauppias tekee pyydettäessä työn puolestasi. Pane ruodot, päät ja nahat kattilaan, lisää vesi (5 dl), sipuli lohkoina ja suolaa. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 2 dl. Mittaa laakeaan kattilaan valkoviini ja lisää kalaliemi kuharullien keittämistä varten. Sivele fileiden pintaan voita, sirota yrttisilppua ja yrttisuolaa. Rullaa fileet niin, että mausteet jäävät sisäpuolelle, kiinnitä hammastikuilla. Nosta rullat pystyasennossa poreilevaan keitinliemeen. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä fileiden paksuudesta riippuen 8-12 minuuttia. Valuta keitinliemi siivilän läpi toiseen kattilaan, kastiketta varten. Jätä tilkka kuharullien ympärille niin, että saat rullat säilymään mehevinä tarjoiluhetkeen saakka. Voit lämmittää rullat kuumentamalla ne kattilassa liemineen, juuri ennen tarjoilua. Kuumenna kastikeliemi ja lisää kerma. Kiehauta, tarkista maku ja lisää mäti. Keitä lisäkkeeksi suolalla maustetussa vedessä tuoretta vihreää parsaa tai käytä tölkkiin säilöttyä vihreää parsaa. Nosta kuharullat lämmitetylle vadille juuri ennen tarjoilua, koristele mädillä ja tillillä. Lisää tilkka kastiketta peiliksi vadille ja asettele parsat kalarullien vierelle.

 


Kommentit