Hapanimelä katkarapuwokki

Ainekset

 (4 annosta)

1 ps (180 g) katkarapuja
2 rkl öljyä
1 tl raastettua inkiväärinjuurta
1/4 -1/2 tuoretta punaista chiliä
1 ps (450 g) Aasia lootuswok -vihanneksia
1 tlk (350 g) Sweet&Sour; -ateriakastiketta
1/2 tl suolaa

Ohje

 Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti ja valuta ne sulavedestä. Kuori inkiväärinjuurta hiukan ja hienonna silpuksi terävällä veitsellä. Puhdista chili siemenistä ja kalvoista ja suikaloi malto. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää inkivääri ja chili. Kiehauta hetki öljyssä ja lisää vihannekset. Kuumenna käännellen kunnes irtonainen neste on haihtunut, noin 5 minuuttia ja lisää ateriakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää valutetut katkaravut. Mausta suolalla ja kuumenna. Älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa välittömästi keitetyn jasminriisin kanssa.

 


Kommentit