Hapanimelä kala

Ainekset

 n. 1 kg kalaa (siikaa, haukea, kuhaa, seitä)
öljyä
suolaa
tai
2 pak. kalapuikkoja
öljyä
vähän soijaa

Kasvisseos:
2 dl bambusuikaleita (liemi talteen)
1 pieni purkki herkkusieniä
200 g paketti herneitä
1/3 isoa purjoa n. 3 cm suikaleina
1 1/2 dl oikein ohuita porkkanasuikaleita
3 ohutta inkiväärisuikaletta tikkuina”
1 kokonainen chili ohuina renkaanpuolikkaina
1 rkl soijaa
öljyä

Liemi:
2 dl nestettä (bambunliemi + vesi)
1 dl sokeria
1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl viinietikkaa
6 rkl soijaa
cayennenpippuria
suolaa
maissijauhoja tai ohrakasta”

Ohje

 Pane kalafile vähän öljyttynä uunipannulle. Ripottele pinnalle vähän suolaa tai soijaa. Kaada pannulle tippa vettä. Peitä foliolla ja paista uunissa kypsäksi.
Tai:
Rapsuta kalapuikoista vähän pois kuorrutusta. Paista öljyssä pannulla. Lisää mausteeksi vähän soijaa.

Pane porkkanasuikaleet ensin hetkeksi öljyyn pannulle pehmenemään. Lisää purjo. Niiden pehmennyttyä lisää sienet, herneet, bambu ja mausteet. Kuumenna hetki.

Valmista kastikkeen liemi kattilassa. Sekoita ainekset, anna kiehahtaa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Suurusta vahvan marjasopan vahvuiseksi.

Nosta kala vadille juuri ennen tarjoilua. Levitä kalan päälle kasvisseos ja lopuksi kastikeliemi.

 


Kommentit