Halsterisilakat sinappikastikkeella

Ainekset

 5 annosta

500 g avattuja pikkukaloja

10 dl vettä

1/2 dl suolaa

Sinappikastike:

1 prk Valio Raskankermaa, HYLA

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vahvaa sinappia

1 keitetty muna hienonnettuna

1/4 tl suolaa

2 tl sokeria

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Ohje

 Liuota suola veteen. Käytä kaloja vedessä ennen kypsennystä, että suolautuvat hiukan. Laita avatut kalat öljyttyyn halsteriin. Kypsennä kuin nuotiolla. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa silakoiden kanssa esim. alkupalaksi tai salaatin kanssa. VINKKI: Voit kypsentää kalat myös muurinpohja- tai teflonpannulla.

 


Kommentit