Glögilohi

Ainekset

 noin 8 annosta

700 g tuoretta lohta, kirjolohta TAI siikaa fileenä

2 dl Valio Glögiä, vaaleaa

2 rkl roseepippuria

2 rkl merisuolaa

Kastike :

1 prk Valio Ranskankermaa

1/2 dl hienonnettuja kapriksia

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl sokeria

2 rkl Valio Kevytmaitoa

Ohje

 Laita kala vuokaan nahkapuoli alaspäin. Kaada glögi päälle. Ripottele pinnalle karkeaksi rouhittu pippuri ja suola. Peitä kala kelmulla ja nosta jääkaappiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua seuraavaan päivään. Käännä kala välillä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa viipaloidun kalan sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Halutessasi voit valmistaa kalan etukäteen ja laittaa pakastimeen valmiiksi viipaloituna.

 


Kommentit