Bahaman kalaa

Ainekset

 1 kg kalafileetä (esim. puna-ahventa)

1/2 kg kokonaisia katkarapuja

1 punainen ja vihreä chili

2 limeä

pala tuoretta inkivääriä

1 verkkomeloni

2 mangoa

1 kookospähkinä

1/2 kg luumuja

2 verigreippiä

1 prk kookosmaitoa

Ohje

 Siivoa ahvenfileistä ruodot pois ja irrota katkaravuista pyrstöt.

Kuori mangot ja siivuta. Kuori meloni, halkaise, poista siemenet ja kuutioi. Kuori verigreipit ja veistele lohkoiksi.

Pilko chilit ohuiksi renkaiksi, kuori inkivääri ja leikkaa siivuiksi.

Murskaa kookospähkinän kuori, irrota malto ja raasta (jos kookoksen kanssa tappeleminen tuntuu turhan suurelta urakalta, jätä se pois. Lopputulos ei tosin ole aivan yhtä autenttinen ilman sitä). Pese luumut.

Lämmitä uuniastia liedellä ja heitä sekaan oliiviöljyä. Paista inkivääriä ja chiliä hetken aikaa oliiviöljyssä. Lisää meloni, mangot, kookosraaste, luumut ja verigreipin lohkot. Paistele jatkuvasti käännellen niin, että kaikki hedelmät maustuvat öljyssä kauttaaltaan (puoli minuuttia).

Siirrä astia liedeltä uuniin 10 minuutiksi 220 asteeseen.

Kun hedelmät pöhisevät uunissa, mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla.

Ota hedelmäastia uunista ja lado päälle ahvenfileet ja katkaravut. Kaada sekaan vielä kookosmaito ja 2 limen mehu. Sekoita varovasti.

Laita takaisin uuniin ja kypsennä 220 asteessa n. 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoa heti hyvän riisin kera (esim. basmatiriisiä tai villiriisisekoitusta). 0D

Ota hedelmäastia uunista ja lado päälle ahvenfileet ja katkaravut. Kaada sekaan vielä kookosmaito ja 2 limen mehu. Sekoita varovasti.

Laita takaisin uuniin ja kypsennä 220 asteessa n. 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoa heti hyvän riisin kera (esim. basmatiriisiä tai villiriisisekoitusta).

 


Kommentit