Ainomaarian paistettu lohi

Ainekset

 n. 400 g lohifilettä
kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä
1,5 dl kermaa
kalalientä
valkopippuria
katkarapuja
sitruuna, tilliä
2-4 perunaa

Ohje

 Laita perunat folioon ja anna kypsyä nuotion tuhkassa. Sillä aikaa on lohen vuoro. Leikkaa filee puoliksi ja paista pannussa palaset lähes kypsiksi molemmilta puolilta. Lisää pannulle loraus viiniä, hetken kuluttua kerma, sitten hieman lohikeitosta jäänyttä kalalientä sekä valkopippuria. Jos haluat, voit koristella annoksen katkaravuilla, ripauksella sitruunan mehua ja tillillä. Nosta valmiit perunat foliossa lautasen reunalle ja ala herkutella. Juomaksi lähdevesi tai vaalea lagerolut. Valkoviinin ystävänä nauttii valkoviinin lopun tämän maittavan lohiruoan kera. Ohje on suunniteltu 2 ruokailijalle.

 


Kommentit