Suklaatoffeet

Ainekset

 (n. 40kpl)
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
1rkl kaakaojauhetta
25g voita tai margariinia

Ohje

 Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe paksupohjaiseen
kattilaan. Sulata ainekset ja sekoita seos
tasaiseksi. Keitä seosta kunnes se sakenee, noin
15 minuuttia. Sekoita välillä. Seos on valmista, kun
tippa seosta jähmettyy kiinteäksi, kun tiputat sen
kylmään veteen. Sekoita joukkoon rasva ja kaada
seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
(noin 15×20cm). Kun toffee alkaa jähmettyä, leikkaa
se neliöksi terävällä veitsellä. Kääri palat sellofaaniin
ja säilytä viileässä. Voit halutessasi kaataa toffeemassan
myös suoraan pieniin karkkivuokiin.

 


Kommentit