Sitruuna-marenkitorttu

Ainekset

 4 munaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Sitruunakastike:
4 munankeltuaista
1/2 dl sokeria
1 sitruuna
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita tai/ja kiiviviipaleita

Ohje

 Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita leivinjauhe sokeriin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon sokeri-leivinjauheseos. Vatkaa edelleen, kunnes marengista tulee kiiltävää ja kiinteää. Levitä puolet marengista pyöreäksi (läpimitta 25 cm) levyksi hyvin voidellulle ja jauhotulle pellille. Lusikoi puolet massasta marenkilevyn reunalle kranssiksi. Sirottele kranssin pinnalle mantelilastuja. Paista marenkipohjaa uunissa 150 asteessa noin 1 tunti. Anna jäähtyä pellillä. Pane keltuaiset, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu pyöreäpohjaiseen kulhoon, vesihauteeseen. Kypsennä vatkaten, kunnes kastike sakenee. Jäähdytä. Vaahdota ja lisää kevyesti nostellen sitruunakastikkeeseen. Nosta marenkipesä” tilavalle vadille. Kaada täytteeksi sitruunakastike. Koristele mansikoilla ja mansikanlehdillä.”

 


Kommentit