Saksanpähkinä-suklaatartaletit

Ainekset

 250 g vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 dl pähkinäjauhetta
125 g voita
1 keltuainen

Täyte:
200 g saksanpähkinäjauhetta
2 dl sokeria
200 g ranskankermaa
50 g maissijauhoa
5 cl pähkinä- tai mantelilikööriä

Pinnalle:
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
saksanpähkinäsydämiä

Ohje

 Sekoita keskenään kulhossa taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä voi. Sekoita joukkoon keltuainen. Älä vaivaa. Pyöritä taikinasta pallo ja anna sen viilentyä ja tasaantua kelmuun kietaistuna jääkaapissa. Sekoita taikinan tasaantuessa täytteen aineet. Jaa taikina tasasuuriksi paloiksi 12 tartalettivuokaan. Painele vuokiin ja annostele täyte. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kopauta leivokset lähes jäähtyneinä vuoistaan ja kuorruta. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Levitä lämpimänä, lämmitetyllä veitsellä leivosten päälle. Koristele pähkinöillä.

 


Kommentit