Portviinipäärynät

Ainekset

 6-8 puolikypsää päärynää
1 1/2 dl portviiniä
4 dl punaviiniä
3-4 rkl sokeria
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 mausteneilikkaa

Ohje

 Kuori päärynät kokonaisina, älä poista kantoja. Mittaa kaikki liemen ainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta. Pane puolet päärynöistä liemeen ja keitä hiljaisella lämmöllä, kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta keitetyt päärynät vadille ja kypsennä toinen erä samalla tavalla. Keitä lientä noin 10 minuuttia kokoon. Pane päärynät liemeen, peitä kannella ja anna maustua vähintään 2 tuntia viileässä. Kääntele päärynöitä välillä. Nosta hedelmät tarjolle jälkiruokamaljaan tai annoslaseihin. Lusikoi liemi päälle. Tarjoa lisänä hedelmäliköörillä maustettua kermavaahtoa.

 


Kommentit