Pähkinäiset suklaanekut

Ainekset

 (20-30 kpl)
100 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
20-25 kpl makeismuotteja
pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta

Ohje

 Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon. Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

 


Kommentit