Pähkinä- tai mantelimarengit

Ainekset

 4 munanvalkuaista
2 dl hienoa sokeria
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Ohje

 Mittaa valkuaiset (mukana ei saa olla pisaraakaan keltuaista) ja sokeri tilavaan, pyöreäpohjaiseen kulhoon, joka sopii vesikattilan päälle. Kaada kattilaan lämmintä vettä, nosta kattila levylle. Kun vesi kiehuu pane valkuaiskulho veden päälle ja aloita vatkaaminen. Vatkaa valkuais-sokeriseosta, kunnes marenki on kuohkeaa ja kiinteää. Sekoita marenkimassaan pähkinärouhe kevyesti nostellen. Kytke uuni 50-75 asteeseen. Varusta pellille leivinpaperi. Pursota tai nostele marenkimassaa leivinpaperille, pellille tasasuuriksi kokkareiksi. Laita pelti uuniin ja anna marenkien kuivua uunissa yli yön.

 


Kommentit