Nougat-jäädyke

Ainekset

 200 g kuorittuja manteleita
3 dl valkoviiniä
1/2 dl rusinoita
3 rkl halkaistuja manteleita
2 dl sokeria
6 keltuaista
6 valkuaista
4 liivatelehteä
3 dl kermaa
2 kiiviä

Ohje

 Hauduta rusinoita valkoviinissä puolisen tuntia. Jauha kuoritut mantelit. Laita liivakot likoon kylmään veteen. Kaada kattilaan viini, joka ei ole imeytynyt rusinoihin. Lisää keltuaiset ja sokeri. Kuumenna vesihauteessa koko ajan hämmentäen, kunnes seos saostuu. Purista liivakoista ylimääräinen vesi ja lisää ne kattilaan. Kuumenna ja nosta liedeltä. Lisää jauhetut mantelit, rusinat ja karkeaksi hakatut mantelit. Hämmennä ja anna jäähtyä. Vatkaa 2 dl kermaa ja valkuaiset erikseen. Yhdistä ne varovasti kääntäen ja kumoa seos irtopohjavuokaan. Pane yöksi pakkaseen. Irrota vuoka ja anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoamista, koristele pinta kermavaahdolla ja kiiviviipaleilla.

 


Kommentit